cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

Некои совети за безбедност

Најлесно е да користите cFos PNet со еден корисник. За да ја зголемите безбедноста, треба да создадете ограничен корисник и да извршите cFos PNet како овој ограничен корисник. Пред да понудите јавни услуги, го ограничувате пристапот до вашите дискови и папки (користејќи ги поставките за безбедност на Виндоус), така што корисникот обележан со cFos PNet може да има пристап само до приватните и јавните папки.

Може да им овозможите на различни корисници пристап до дрвото на папката cFos PNet. Со поставување на директивата за user во .htaccess, ќе одредите кој корисник е заштитен при сервисирање на соодветната папка. Исклучувањето на JavaScript е исто така направено под оваа молба за корисници. Користете ја поставката за безбедност на Windows за да го ограничите пристапот за секој корисник само до датотеките и папките што му се потребни на корисникот. На пример, можно е да се вклучат арбитрарни вклучуваат датотеки со помош на серверот вклучуваат (SSI) механизам. Да им овозможи на одреден корисник само пристап до неговиот/нејзиниот додадени фајлови, треба да се ограничи неговиот/нејзиниот пристап до неговиот/нејзиниот папки само.

Не користете ги податоците не се толкувани за клиентот. На пример, ако вашите веб-страници дозволуваат влез на корисник што се прикажува како HTML, можеби ќе сакате прво да го исчистите влезот за да спречите ознаките <script> или <iframe>, итн., Да бидат вклучени во излезните страници. Инаку, можни се секакви напади на теренот.

Името на имињата секогаш треба да се проверува, така што пристапот е ограничен само на јавните папки на cFos PNet. За оваа намена можете да ги користите функциите filename_ok и absolute_filename filename_ok на filename_ok. На пример, напаѓачот може да се обиде да користи имиња на датотеки како овој: "..\..\..\windows\..." со цел вашите скрипти да пристапат до папката Виндоус, наместо во јавната папка.

Најдобра практика е да извршите сè под ограничен корисник и да го ограничите пристапот само до датотеките cFos PNet.

cFos документација за лична мрежа

cFos документација за лична мрежаБезбедносни советиБезбедносни совети за инсталацијата на вашиот cFos Personal Net сервер