cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

Овозможете го пренасочувањето на портата за TP-Link Archer C1200


TP-Link Archer C1200 Step 1

1 Внесете го рутерот. Ако никогаш не сте се најавиле, можете да се најавите со зададените податоци: Внесете го прелистувачот: http://192.168.0.1 (во некои случаи http://192.168.1.1), корисничко име: admin, лозинка: adminTP-Link Archer C1200 Steps 2-4

2 Изберете го табулаторот "Advanced" над центарот

3 Во левото мени изберете „NAT Forwarding“ и потоа „Virtual Servers

4 Кликнете на копчето "Add" горе десно од табелатаTP-Link Archer C1200 Steps 5-8

5 Кликнете на "View Existing Service" и изберете "HTTP". Надворешното пристаниште и Внатрешното пристаниште автоматски се пополнуваат (80)

6 Изберете TCP на паѓачот "Protocol"

7 Во полето "Internal IP", напишете ја IP-адресата на компјутерот на кој работи cFos Personal Net. Добра идеја е да поставите статичка IP адреса за вашиот компјутер

8 Кликнете на „OKTP-Link Archer C1200 Step 9

9 Одјавете се од рутерот користејќи го копчето "Logout" (десна страна)Пренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер!

Овозможете го пренасочувањето на портата за TP-Link Archer C1200Упатства за активирање на Port Forwarding за TP-Link Archer C1200