cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

Овозможете го пренасочувањето на портата за безбедносниот порта UniFi 3P


UniFi Security Gateway 3P Step 1

1 Стартувајте го UniFi контролорот и кликнете на "Launch a Browser to Manage the Network". Ова ќе лансира прелистувач на кој ќе бидат внесени корисничкото име и лозинката за пристап до страницата за управување со UniFi Security Gateway 3PUniFi Security Gateway 3P Steps 2-5

2 На страницата за управување кликнете на "Settings"

3 Кликнете на "Routing & Firewall"

4 Кликнете на "Port forwarding"

5 Кликнете на "Create new port forward rule"UniFi Security Gateway 3P Steps 6-8

6 Внесете опис за правилото, во овој пример го носи името "HTTP_to_PersonalNetComputer"

7 Внесете го бројот на портата каде што ќе се прими сообраќајот и ip адресата и бројот на портата во која ќе се пренасочи сообраќајот

8 Кликнете на "Save"UniFi Security Gateway 3P Steps 9-10

9 Кликнете на "Devices" на левата страна

10 Почекајте додека статусот "Provisioning" да се префрли на "Connected"Пренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер!

Овозможете го пренасочувањето на портата за безбедносниот порта UniFi 3PУпатства за активирање на Port Forwarding за UniFi Security Gateway 3P