cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производи за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI

Добијте бесплатна лиценца (cFosSpeed) за да ни помогнете со 10 или повеќе прегледи.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме овие текстови. Кликнете на копчето за да започнете со режимот на ревизија.

15.09.2018 година

Алатката за бесплатни услуги cFosICS управува со Споделување на Интернет со Виндоус
cFosICS доаѓа со дополнителни команди за да се поправи грешката во Windows 10, што може да престане да работи Интернет-врската за споделување по рестартирање.

c't logo Одликуваат со c't - Магазин für компјутер Technik, број 18/2018, страници 152-155, авторски права од страна на Heise Medien:
Споделување на Интернет со Windows 10 al рутер Германско знаме

29-ти јуни 2016 година

Поправи грешки
Фиксна грешка во карактеристиката ext_rwin за IPv6 против серверите кои не поддржуваат скалирање на прозорецот. Многу благодарам на Томас Адамчик за неговата помош.

Барањата на DNS се намалени
Имињата на DNS не се чуваат ако барањето се врати грешка. Ова треба да ги намали периодичните прашања за DNS доста.

12.09.2015 година

Додадена статистика за пинг
cFosSpeed сега може да прикаже историја на пинг-времето во последните 5 минути. Оваа одлика е особено корисна за гејмерите кои сакаат да ја дијагностицираат причината за заостанување. После искуство со заостанување, сега можете погодно да го отворите графиконот за статистика на пинг и да утврдите дали заостанувањето настанало од вашиот крај на линијата или на оддалечена локација, како што е серверот за игри или некој рутер помеѓу.

Додадена поддршка за рутери со можност за UPnP
cFosSpeed сега може да ја одреди брзината на линијата и максималната брзина на линијата со барање на портата (рутерот) на Интернет. Ја поддржува функционалноста на спецификациите за Интернет-портал уредот на UPnP Форумот, како и спецификацијата на Форумот ДСЛ. Значи, двата типа UPnP рутери можат да помогнат да се забрза калибрацијата на линијата во cFosSpeed. Затоа препорачуваме корисниците да го вклучат UPnP во своите рутери.

26 јануари 2015 година

Ping times

Време на пинг со и без обликување на сообраќај на 50MBit VDSL врска со 4 ажурирања и 2 преземања.
cFosSpeed 10 сега е достапен за Windows 10.

12 јануари 2015 година

Softpedia page shot

cFosSpeed е најдобриот избор на Softpedia. Добар преглед на она што го прави cFosSpeed и што не.

29 април 2014 година

Новата верзија на cFosSpeed v9.60 сега доаѓа со целосна поддршка за IPv6 и телефони-кожи за вашиот телефон или таблет телефон. Гледајте го статусот на вашата врска на вашиот телефон или таблет додека извршувате игра и други апликации на цел екран на вашиот компјутер. Исто така, започнете ги дијалозите за тековните врски на вашиот телефон или таблет, за да ги следите и дадете приоритет на вашите врски во реално време.

ml_sp_doc_phone_skins_a3
Научи повеќе: phone-skins.htm

10 февруари 2014 година

cFosSpeed v9.05 бета градба 2090 и повеќе сега може да го прикаже статусот прозорец на вашиот телефон или таблет.

29 јануари 2013 година

Ново: cFosSpeed v9.0 сега со попаметна приоритет!

  • Новата лесна и тешка сообраќајна класификација овозможува приоретизирање без оглед на протоколот L7.
  • Нова приоритет за повторно користените HTTP врски.
  • Подобро откривање на игра и друг лесен сообраќај за непознати протоколи. Исто така подобрена класификација на масовниот сообраќај.

7-ми јануари 2013 година

Зимска продажба од 7-ми до 21-ви јануари 2013 година.
Сите производи 30% попуст за некомерцијални корисници.

Пакет-продажба: пакет на услуги cFosSpeed + cFos Лична мрежа за само 19,90 евра.


Продолжено до 28 јануари - Благодарение на огромната поддршка!

31 октомври 2012 година

Laaag! Како да користите cFosSpeed за да направите *заостанување* за промена? Ова може лесно да се постигне со управувањето со одложување на класата cFosSpeed, функција која обично се користи за да се подобри приоретизацијата на различните текови на податоци. Копирајте ги двете датотеки со серии lag.bat и nolag.bat во вашиот директориум за инсталација cFosSpeed (каде што се наоѓа spd.exe). Потоа, можете да го зголемите доцнењето за 200 msec со заостанување на траење.bat. Ефектот можете да го повратете со трчање nolag.bat.

Среќен ден на Вештерките!

Една техничка нота: При зголемување на заостанувањето, ќе забележите дека брзината на линијата не е единствениот важен фактор. Сурфањето на мрежата итн., Исто така, може да стане бавно ако доцнењето е премногу големо.

20.09.2012 година

Со објавувањето на cFos WMI Monitor нудиме посебна цена за пакетот cFosSpeed + cFos Personal Net.

До 9 октомври:
(Продажбата заврши)

6 јули 2012 година

До 7 август (Објавување на верзијата 1.0):
(Продажбата заврши)

26 март 2012 година

Пријавете се за наградата cFosSpeed RWIN-Expansion 2012 2012 сега!
Победете една од 100 бесплатни лиценци за доживотно cFosSpeed.

12 јануари 2012 година

Зима-продажба од 16-ти до 31-ви јануари 2012 година. Сите производи имаат 30% попуст за некомерцијални корисници.

cFosSpeed вести

cFosSpeed проверува на секои 2 дена ако има програма за новости. Ако има, тој го прикажува симболот за пошта во прозорецот за статус и ја отвора оваа веб-страница кога ќе се кликне. Оваа одлика е стандардно вклучена. Ако не сте заинтересирани за програмски новости, можете да го исклучите во контекстното мени под "Опции".

options -> check for news

Ние ќе објавиме новости само неколку пати годишно.

политика за вести cFosSpeed

Бидејќи посегнувањето до луѓето преку пошта станува сè потешко и социјалните мрежи стануваат сè позастапени, решивме да го користиме Твитер како наш сервис за кратко време. Ако има нешто ново, на пример нова cFosSpeed бета верзија, тоа ќе го објавиме на Twitter. Најмногу ќе објавуваме само неколку пати неделно. Затоа, ако веќе немате сметка на Твитер, ве молиме креирајте ја и следете го @cFosSoftware за да ги добиете најновите новости. Потоа можете погодно да дозволите известувачот cFos да ги провери нашите новости на Твитер.

Имплементиравме и известување за новости во cFosSpeed. Кога има многу важни вести (само неколку пати годишно), како нови верзии за издавање cFosSpeed, ние ќе ја ажурираме страницата за вести cFosSpeed. Што се однесува до cFosSpeed v7.01 build 1921 година, статусните прозорци ќе прикажат нов симбол и ќе ја отворат страницата за вести cFosSpeed, кога ќе кликнете на неа.

Најнови вести во врска со cFosSpeedОваа страница содржи новости за cFosSpeed