» Traffic Shaping Калибрирање

Како оптимално да го калибрирам cFos / cFosSpeed?

Исчистете ги traffic shaping податоците со кликнување на "чисти калибрирање податоци"

Направи кратко полна-брзина превземање. (5-10 секунди)

Направи долго полна-брзина прикачување (30 сек - 1 мин).
Тоа е важно дека ова прикачување е што можно побрзо, пр, дека серверот што испраќате е близу и е моќен (како вашиот mail сервер или друг брз FTP сервер). дури, важно е да немате стартувано превземања додека го правите ова прикачување. со брзина на прикачување од 256 kbit/с треба да испратите некој 2 mbyte до другата страна.

Тоа е тоа. Конекцијата е добро калибрирана ако имате полна-експлозија прикачување и уште имате низок пинг (двете можат да се гледат со статус прозорецот).

Што е Traffic Shaping?

Traffic Shaping го приоритизира трансферот на податоци на на интернет конекциите во начин каде што всушност го користите вашиот максимум сообраќај во двете насоки. Како додатно, cFos и cFosSpeed го контролираат трансферот на податоци за осигурување да пинг времето секогаш остане минимално . За повеќе информации, молиме проверете објаснување на Traffic Shaping

Како можам да го откријам бенефитот од cFos Traffic Shaping самиот?

Треба да ги забележите следните ефекти:

  • Беспрекорно сурфање / Веб-страни вчитување
  • Максимум брзина на превземање при прикачување
  • Низок пинг при прикачување, превземање, и при делење фајлови
  • Играчките конекции остануваат одговорни дури и за време на симулациите на трансфер на податоци
  • Подобар квалитет на линијата за Voice-over-IP (VoIP)

Не треба да верувате на ова, но можете да го измерите самите: Рачно

  Што друго прави Traffic Shaping?

  cFosSpeed листа на карактеристики

Powered by cFos Personal Net Web Server
Practice random kindness and senseless acts of beauty