cFosSpeed is the official Internet Accelerator for ASUS, GIGABYTE, ASRock and MSI gaming products

Traffic Shaping опции / Повеќе-Корисници верзија

Екранслика :: connection settings

За секоја конекција, можете да ги наместите следните подесувања:

Traffic Shaping Мод (Повеќе-Корисничка Верзија)

Not cooperative - There is a machine without cFos TS on your LAN
You use your connection with several other machines simultaneously and at least one of them has no cFos Traffic Shaping.

Net Talk - Broadcast traffic statistics on your LAN
To improve accuracy, send Traffic Shaping statistics to other PCs on your local (home) network. No data is sent to the Internet.

Ping Variance - Use advanced Traffic Shaping to accommodate for varying ping times
Gather ping statistics to accommodate for variation in ping times; especially useful for mobile/wireless connections.

Медиум/Протокол

 • Адаптирање: cFos/cFosSpeed ќе ја адаптира вашата конекција автоматски. Користете го ова подесување само ако не сте сигурни од како вид е вашата конекција. во обратно, изберете ги подесувањата кој се за вашата конекција. Подобро избераните подесувања одговараат на вашата конекција типот, и низкиото пинг време.
 • DSL (PPPoE): Нај широкопојасен DSL протокол (често користен во USA, Германија, Источна Европа, и други главни маркети).
  PPPoE објаснување @ wikipedia.org
 • DSL (PPPoA/VCmux): Чест стандард во Англија.
  PPPoA објаснување @ wikipedia.org
 • DSL (PPPoA/LLC): Понекогаш користен во Англија
  PPPoA објаснување @ wikipedia.org
 • DSL (PPTP) Постар DSL стандард сеуште во употреба во некој делови во Франција.
  PPTP објаснување @ wikipedia.org
 • Кабел: Интернет преку ТВ кабел со сообраќај различно ослабувачки во зависност од употребата и времето на денот.
  Кабелска техника @ wikipedia.org
 • ISDN: 8 или 16 kbytes, бификсиран, PPP во HDLC рамки
  ISDN објаснување @ wikipedia.org
 • IP преку AAL5: IP пренос на податоци преку ATM
  ATM Адаптирачки слој @ wikipedia.org
 • RFC 1483/2684: DSL преку ATM мост
 • Кадар бројач: Брзината на трансфер варира со бројот на пакети податоци испратени по времен интервал. Понекогаш користен во Грција.
 • Миксувана IP/Кадар бројач: Собраќајот за превземање се управува како во "Frame Count", сообраќајот за прикачување како во "Cable". Користен од некој кабелски провајдери како ish.

Наместете го точниот медиум / протокол ако знаете точно кој трансфер медиум/протокол е користен. Ако се двоумите, користете Прилагодлив.

Како оптимално да го калибрирам cFos / cFosSpeed?

 • Исчистете ги traffic shaping податоците со кликнување на "чисти калибрирање податоци"
 • Направи кратко полна-брзина превземање. (5-10 секунди)
 • Направи долго полна-брзина прикачување (30 сек - 1 мин).
  Тоа е важно дека ова прикачување е што можно побрзо, пр, дека серверот што испраќате е близу и е моќен (како вашиот mail сервер или друг брз FTP сервер). дури, важно е да немате стартувано превземања додека го правите ова прикачување. со брзина на прикачување од 256 kbit/с треба да испратите некој 2 mbyte до другата страна.
 • Тоа е тоа. Конекцијата е добро калибрирана ако имате полна-експлозија прикачување и уште имате низок пинг (двете можат да се гледат со статус прозорецот).